14 Ağustos 2012 Salı

Yayınlandı Ağustos 14, 2012 gön: ve 0 yorum

Pozitif bir bakış açısı için öneriler

İnsanlara ve hayata "gerçekci" gözlerle ama son noktasına kadar da "pozitif" bir yaklaşımla bakmayı deneyin. Negatif bakış açısı bazen haklı çıkar ama hiç bir sey kazandırmaz, başarıyı getiremez.
-En olumsuz ve en zor durumda bile kişinin yapabileceği bir şeyin olduğunu hic unutmayın.
-Kendinize karsı ne şahin olun ne güvercin... Zaaf ve erdemlerinizin bilincinde olarak içinizdeki potansiyel gücü, dinamizmi hayata gecirin.
-İnsanımıza ve ülkenize güvenin. insanımızın ve ülkemizin diğer ülkelerden ve insanlardan bir eksiği yok. Eğitim düzeyini yükselten, üretkenliğini ve verimliliğini artıran, çağın getirdiği firsatları değerlendiren her ülke gibi Türkiye de kalkınabilir.
-Üçüncu sayfaların şok haberlerin, gündeme bomba gibi duşen olayların sizi esir almasına izin vermeyin. Herseyin kötüye gittiği, en kötünün buralarda olduğu düşüncesine sakın kapılmayın. Bir ornek: 100 bin nufus başına bir yıldaki cinayet sayisi istanbul'da 35 iken, New York'ta 125'tir.
-Geleceğinizi önce kendi beyninizde kurmaya gayret edin. Aksi takdirde başkalarının yazdığı senaryolarda figuran rolünü ustlenmek zorunda kalabilirsiniz.
-Değişime en iyi şekilde uyum göstermek için neyin nasıl ve ne hızla değiştiğine kafa yorun.
-Sizi başarının yörungesinden çıkarabilecek kin ve şiddetten mümkün olduğunca uzak durun. içimizdeki en ufak bir öfke ve kin kırıntısının insandan insana dolaşarak, bir gun şiddet olarak kendinize ve sevdiklerinıze döneceğini unutmayın. Yureğinizdeki nefret ve düsmanlık duyguları, bendinden taşmak uzre öldüğünda yunus Emre'nin su mısralarını içinizden tekrar edin: "Giderdim gönlumden kini / Kin tutanın yoktur dini..."
-Öğrendiğimiz her bilgi, tanıdığımız her insan, gelecek için beslediğimiz her umut, bizi ruhumuzdaki labirentlerden, girdaplardan, karabasanlardan ve kör kuyulardan kurtaracak. Düşünerek, üreterek, ve verimliliğimizi yükselterek, duygularımızıdaki kilitlenmeleri açacağız.
Faruk Türkoğlu, Sabah Gazetesi, 2001

    eposta       edit

0 yorum: